0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Haberler

Şehir Koleji

HAKK’IN SONSUZ RAHMETİ: BERAAT

Bir insanın ömründe kaç gece vardır, Nur’dan?

Zamanın, Sırat’ın, Hesap Günü’nün, Cümle Yaratılmışların ve Âlemlerin Rabbi olan Allah Azze ve Celle’nin, ‘‘Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim.’’ diyerek tüm inananları af ve mağfiret iklimine davet eden ilahi bir kurtuluş çağrısında bulunduğu Berat Kandilinizi en kalbi duygularımla kutluyor,
Hak Kitab Kelam-ı Furkan Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan yeryüzüne indirildiği bu Rahmet Gecesi’nde; ellerin semayla, dillerin duayla ve gözlerin yaşlarla buluşmasını, alınların secdeyle, başların kıbleyle, kalplerin sahibiyle kavuşmasını diliyor,
On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’in gelişini müjdeleyen, içinde yüzlerce mucize gizleyen ve beşer mukadderatının kader mürekkebiyle defterlere yazılacağını haber veren bu Bağışlanma Gecesi’nin tüm insanların salgından, bütün Müslümanların günahlarından kurtulmalarına, hayırlara ulaşmalarına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
Rabbim, karanlığı aydınlığa, kederi sevince, korkuyu ümide ve sabrı şükre çevirecek Berat Gecesi’nde; tüm İslam Âlemi’ni, milletimizi ve bizleri, günahlarından, hatalarından, yanlışlarından berat edenlerden ve engin rahmetine, ezeli merhametine, ebedi şefkatine nail olanlardan eylesin İnşallah.
Ömrümüzü bereketlendirecek, yolumuzu aydınlatacak, hayatımızı güzelleştirecek ve yaşamımızı anlamlandıracak bu müstesna geceyi hakkıyla idrak ve ihya ederek duaların âminlerinde buluşmayı murat ediyorum.  
Berat Kandilimiz Mübarek Olsun.


                                                                                                                          Danyal Süzgün
                                                                                                        Konya Şehir Koleji Genel Müdürü