0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Haberler

Şehir Koleji

ÖLÜMSÜZ ZAFER

Ölümsüz zaferler, ancak adanmış neferler tarafından kazanılır. 

Bugün zafer anıtlarının önünde gururla, vefayla duran, kalbi vatan aşkıyla çarpan, tek yürek, tek millet olan, al bayrağın altında toplanan, coşkuyla İstiklal Marşı’nı okuyan ve geçmişine sahip çıkan milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımızla kutluyoruz.

Tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmış binlerce kahramanın bu kutlu zaferi, milletimizin alnını ak etmiş, geleceğini mutlak kılmıştır. Bu milletin kahramanları hiçbir zaman bitmeyecektir. Yüzyıl önce adı Mehmet olan yüzyıl sonra Halis olur, düşmana boyun eğmez bir anıt gibi dimdik durur.

1071’de Malazgirt ovalarından, kurtuluş günü İzmir’in dağlarına kadar, yedi düvelin hücum ettiği Çanakkale’den, 15 Temmuz’da yeniden dirilen İstanbul Boğazı’na kadar bu milletin kaderi, zaferdir.

Dualarla tekbirlerle, kan, barut, süngülerle; Kınalı Hasanlar, Yörük Efeler, yiğit Mehmetlerle; Ayşe Bacı, Nene Hatun, Fatma Teyzelerle; canını veren, vatanını vermeyen bu kahraman milletin kaderi, zaferdir.

İçimizdeki inancın, gönlümüzdeki adanmışlığın böylesine unutulmaz zafer günlerinde, bizleri bir vatan çatısı altında birleştirmesi ve bizlere aydınlık yarınların ilhamını vermesi ancak geçmişimizden aldığımız güçledir.

Bu inanç ve güçle kendini vatanına adayan kahramanlar gibi, bizlerde kendimizi, geçmişi unutulmaz zaferlerle dolu olan ülkemizin, aydınlık gelecek neslini yetiştirmeye adadık. Bu uğurda gece gündüz demeden çalışarak; ilimle ve ahlakla kuşanmış bir nesil yetiştirerek geçmişimizin zaferlerini geleceğe taşımanın gayreti ve iştiyakı içerisindeyiz.

Bu ülkenin ve bu şehrin bir okulu olarak; gelecekte başarı öyküleri anlatacak ve zafer türküleri söyleyeceğimiz bir nesil yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 

Bizler, ancak ve ancak başarıya, zafere ve birlikteliğe giden yollarda yürümeye devam edeceğiz. 

Bu derin hissiyatla; Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.



 Danyal SÜZGÜN

                KONYA ŞEHİR KOLEJİ 

GENEL MÜDÜRÜ