0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Sanatsal Eğitim

Sosyal - Sportif - Sanatsal Eğitim

SANATSAL EĞİTİMİMİZ

İnsanoğlu estetik ve incelik üzerine yaratılmıştır. Tüm insanların düşüncelerinde ve hislerinde bir zarafet vardır. Bedenlerimizin taşıyıcısı olan ruhlarımız baştan ayağa güzellik için tasarlanmıştır.

Zamanla kalbini ve ruhunu, müzikten, sanattan ve estetik zevkten mahrum bırakan nice insan, bir mutsuzluk, bir huzursuzluk hali içinde olmuştur. Oysa ruhumuzu doyuran notalara, sözlere, resimlere, tablolara ve daha onlarca sanat etkinliğine gönül verenler, kulak verenler yaşamın anlamını ve güzelliğini keşfetmişlerdir.

İnsanoğlu, bazen etkileyici bir şiir, bir konuşma karşısında değişmiş, bazen bir müziğin ritmine kendini kaptırarak zamanın ötesine geçmiştir. Medeniyetleri her zaman göklere çıkaran yapmış oldukları sanat etkinlikleri olmuştur.

Biz de Şehir Koleji Ailesi olarak, şehrimizin ve ülkemizin, sanat alanında evrensel bir düzeyde olması adına, okulumuzda yıl boyunca devam eden etkinliklere imza atarak bu amacımızı daha da ileriye taşıdık, taşımaya da devam edeceğiz.

Bu yolda en önemli ve etkili sanat alanımızı müzik oluşturmuştur. Müzik, en genel tanımı ile sesin biçim ve anlamlı titreşimler ile kazanmış halidir. Müziğin; eğitimsel, bireysel, toplumsal, kültürel ve ekonomik işlevlerinin, düzenli, sağlıklı, tutarlı, etkili ve yararlı bir biçimde gerçekleşmesini ve gelişimini sağlayıcı tüm müziksel öğrenme-öğretme etkinliklerini, bu etkinliklere ilişkin planlama, düzenleme ve bunlarla beraber genel yapı ve işleyişi kapsar.

Müzik eğitimi; bireylerin, ruhsal, sosyal, kültürel, psiko-motor ve zekâ gelişimlerinin yanı sıra farklı bakış açıları geliştirme yönünden de büyük önem taşır.

Bu bilgilerin ışığında; okulumuz, müzik ve sanat öğretmenleri öncülüğünde yapmış olduğu müzik ve sanat etkinlikleriyle, sanata ve sanatçıya göstermiş olduğu değeri gözler önüne sermiştir.

Bu hissiyat münasebetiyle;

  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı halk müziği koro,
  • Mevlana Haftası ney dinletisi ve sema gösterisi,
  • 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü etkinliğinde koro,
  • 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlama etkinliğinde orotoryo ve koro
  • Şehir Sohbetleri programı, halk ve tasavvuf müziği dinletisi ve sema gösterisi

2016-2017 eğitim-öğretim yılı içerisinde yapmış olduğumuz etkinliklerden bazılarıdır.

Özel Konya Şehir Koleji, her alanda olduğu gibi sanat alanında da kendini kanıtlamış ve ‘‘BU ŞEHİR SANATÇI YETİŞTİRECEK’’ sloganının da hakkını vermiş bulunmaktadır.


GÖRSEL SANATLAR

Çizgi, boya ve hacim veren maddelerle göz duyumuzu algılayan sanatlara görsel sanatlar denir.

Görsel sanatlar eğitiminin konusu; algılama, düşünme ve bedensel eylemlerin de katıldığı, süreç içerisinde kendini ifade etme şeklidir.

Öğrenciler bireysel yeteneklerini, estetik ve eleştirel yönlerini keşfederek, orijinal çözümler bulurlar. Sanata farklı bir gözle bakarak, kültürler arası farkındalığa duyarlı, özgüven duyguları gelişmiş bireyler olarak yetişirler. Konya Şehir Koleji’nde görsel sanatlar eğitimi almış bir öğrenci;

  • Özgün düşünme, üretme ve deneme kapasitelerini geliştirir.
  • Estetik duygusunun gelişmesiyle, sanat ve tasarımla ilgili olarak bilinçli estetik yargılar üretebilir.
  • Sanatsal yaratma hazzını duyar, sanatçıyı takdir eder.
  • Görsel sanatlarda kullanılan yöntem ve teknikleri bilir ve kullanır.
  • Müzeleri, sanat galeri ve akademilerini gezer.
  • Röprodüksiyon çalışması yaparak, sanat akımlarıyla birlikte Türk ve dünya sanatçılarını inceler.

Görsel sanatlar derslerinde; desen bilgisi ve görsel algılama, resimde şekil ve yüzey, kompozisyon, renk, resim teknikleri verilirken; teknoloji tasarımı dersinde ise farklılıkları bulma, hayal kurma, sorgulama, yaratıcı düşünme, akıl yürütme süreçleri vurgulanmaktadır.