0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Haberler

Anadolu Lisesi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir.

Milletimizin tüm asaleti ve onuruyla tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışının başlangıcı olan bu muhteşem günün anısını yaşatmak için bir araya gelen, geleceğimiz olan gençlerimizin bayramını tebrik ediyoruz. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

19 Mayıs, millî kurtuluş harekâtının sadece ilk safhası değil, tam bağımsız ve özgür yeni Türkiye Devleti’nin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Bugün, kazanılan zaferlerle dünyayı hayretler içerisinde bırakan o mucizevî olayların başlangıcının yıldönümüdür.

Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde bir gençlik, bir millet yeniden dirilmiş ve 19 Mayıs tarihi ile birlikte, kendi makûs talihini de tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Bu soluksuz haykırış ki, hiçbir zaman sönmeyecek olan özgürlük ateşinin meşalesini tutuşturmuştur. Bu ateş ise dalga dalga, şehir şehir tüm Anadolu’ya yayılmıştır. 

Unutmayın! Yorulmamak, yılmamak, dinlenmemek üzere karar veren nesiller, asla ve kat’a yorgunluk nedir bilmezler. Bu düstur üzere Sizler! Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugünün ve yarınların tek ve en büyük güvencesisiniz.

İşte tam da bu yüzden, siz sevgili gençlere çok büyük görevler düşmektedir. Göğsünden vurulup tam ercesine toprağa düşerek, topa tüfeğe karşı süngüyle dövüşerek bu mukaddes vatanı bizlere emanet eden ecdadımızın değerli emanetini yaşatmak ve onu sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.

Sizler ki bizim umudumuzsunuz, sizler ki bizi gelecekte var edecek olan şanlı gururumuzsunuz. Bağımsızlık sancağımızı göklerde dalgalandıracak olan Sizler! Son düşman yurttan kovuluncaya dek canhıraş savaşan o kahramanlar gibi; sizler de, bu ülkenin aydınlık yarınları için, bilginizle ahlakınızla; son ders, son nefes ve son ana kadar her türlü fedakârlıkta bulanarak, bugünün gelecekteki tarih yazan kahramanları olacaksınız.

Bir ve beraber, bilginin ve değerlerin izinde olduğunuz müddetçe ne sırtınız yere gelecek ne de kaybedeceksiniz. Bu vatanı hak ettiği yere omuzlarınızda ancak ve ancak siz yükselteceksiniz. 

İşte!

Hedef belli,

Tarih belli, şan belli 

Meydan sizindir artık

Ey bu Şehrin gönül erleri

İşte!

Amaç belli, 

Yol belli, iz belli

Ayağa kalkın artık,

Ey bu milletin Aziz gençliği.

Saygılarımla…


KONYA ŞEHİR KOLEJİ GENEL MÜDÜRÜ