0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Haberler

Anadolu Lisesi

Her durak, bir başlangıçtır: Mezuniyet

Mezuniyet gecesini bizlere yaşatan Şehrin gönül erleri değerli öğretmenlerimizi ve mezuniyetleriyle ailelerini, sevdiklerini ve bizleri gururlandıran şehrimizin ilk mezunlarını tebrik ediyoruz.

Bizlerin tek hedefi var. Bizden sonra gelecek nesillere, bize bırakılandan daha iyi bir dünya bırakmak. Yegâne amacımız bilgilerimizle değerlerimizle iyi insan yetiştirmek. Bizim hayalimiz buydu. Ve bizler ilk mezunlarımızı vererek bu hayalimizi bir nebze olsun gerçekleştirebildik.

Şehrimizin ve ülkemizin başarısının ancak sizlerin başarısına bağlı olduğunu bilerek, sizleri bir aile sıcaklığıyla, titizlikle ve özveriyle yetiştirmeye çalıştık. Bunları yaparken bazen zorlandığımızı kabul etmekle birlikte hiçbir zaman mazeretlerin gölgesinde yürümedik. Mevlana’nın, ‘‘Zor diyordun, zor olmasaydı imtihan olmazdı.’’ sözünün rehberliğinde, bizler de yönetim olarak her zaman zoru hedefledik. Çünkü biliyoruz ki Allah dağına göre kar verir. Bu hassasiyetle, sizler gibi güzide öğrencileri yetiştirmek de kolay olmasa gerek. Ama ilk mezunlarımızı vererek bu imtihanın ilk safhasını geçtiğimizi düşünüyoruz.

Biz hiçbir zaman basit düşünmedik ama sizler kendi hayatlarınızda, basit bir yaşam sürmek istiyorsanız hiçbir zaman hayal kurmayın. Hiçbir zaman büyük hedefler koymayın. Ama kariyerinizde zirveleri zorlamak istiyorsanız, denemekten ve risk almaktan korkmayın. Bu hayatta kaybetmek diye bir şey yoktur. Evet, yanlış duymadınız kaybetmek diye bir şey yoktur. Kaybettiğimizi sandığımız her şey aslında büyük bir kazançtır. Yani tecrübedir. Yeter ki hatalarınızdan ders almasını bilin. Unutmayın ki büyük başarılara imza atanlar, hatalarından dersler çıkararak denemekten vazgeçmeyen cesur insanlardır.

Bu doğrultuda, ortaokula ve liseye geçecek öğrencilerimiz, büyüdükçe hedeflerini büyütmeye devam ederken, üniversiteye gidecek olan öğrencilerimiz de kendi hayatlarını kuracakları mesleklerini öğrenmek için çok çalışmaya devam edecekler.

Sevgili öğrenciler, her nerede olursanız olun, hepiniz bu Şehrin evlatları olarak bizlerin gönlünde olacaksınız.

Bugün, hem mutlu ve gururluyuz hem de içimizde sizden ayrılıyor olmanın verdiği bir hüzün var. Özellikle 12. sınıf öğrencilerimiz bir daha yoklama listesinde olmayacaklar, bir daha koridorlarda sizi göremeyeceğiz. Sizler bu okulun ağabeyleri ablalarısınız, küçük kardeşleriniz sizleri göremeyecek. Yemekhanede masalarınız boş kalacak, sınıflarınız sizin hatıralarınızla dolu olacak. Sizden kalan ne varsa kapı, pencere, sıra hepsi sizi çok özleyecek. Çünkü sizler bizim ilk göz ağrımızsınız. Fakat tek tesellimiz, sizlerin bir gün bu Şehre, güzelliklerle geri gelecek olmanızdır. Şairin dediği gibi;

Biliyorum ki gidiş varmak içindir ideale
Varın gidin o zaman biz razıyız bu hale

Evlatlarım, bizim kahramanımız olduğunuz gibi, ilminizle ahlakınızla bu milletin de kahramanı olmak için doğru olun, Hak’tan yana durun ve her zaman çok çalışın. Allah yar ve yardımcınız olsun. Hepinizin gözlerinden öperiz. Mezuniyetinizi tekrar tebrik eder, ömür boyu başarı dileriz.

Saygılarımla…


Konya Şehir KolejiFen Lisesi - Anadolu Lisesi Müdürü