0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Haberler

Şehir Koleji

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Kıymetli şehir ailesi, değerli öğretmen ve Yönetici Arkadaşlarım ve tarihimizin mirasçısı Sevgili Öğrenciler, Cumhuriyet Bayramımız vesilesiyle hepinizi en vatanperver duygularımla selamlıyorum.

Tarihin tozlu sayfalarında altın harflerle yazılı olan şanlı zaferlerimizin taçlandığı ve milletimizin özgürlüğünün, demokrasisinin ilelebet güvence altına alındığı, coşkuyla ve gururla kutladığımız Cumhuriyet Bayramımızın şehrimize ve ülkemize, birlik, beraberlik ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu itibarla, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Ve biliyorum ki, bu gençlik yaşadıkça adalete ve demokrasiye sahip çıktıkça Cumhuriyet ölümsüzleşecektir. 

Bunun için, ömrünüz boyunca, sinesinde nice liderler kahramanlar yetiştiren bir milletin evladı olarak ecdadınıza, arzı ve arşı inleten şanla şerefle yazılmış tarihinize kulak verin:

İlk Türk Devletini kuran, destanlaşan Oğuz Kağanı, kırk kişiyle Çin sarayını basan Kürşat’ı, Avrupa’yı titreten Atilla’yı, Anadolu kapılarını açan yiğit Alparslan’ı, 600 sene dünyaya hükmeden Osmanlı’nın mimarı Gazi Osman’ı, Çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehit olan Kahramanları unutmayın, unutturmayın…

Dört kıta ve yedi iklime hükmetmiş bir tarih… İşte sizin tarihiniz, ey bu milletin mirasının emanetçisi olan sevgili gençler…

Bugün hürriyet dolu bir ülkede cumhuriyetle yaşıyorsak elbette ki bu, kahraman ecdadımızın eseridir. Bu esere gözümüz gibi bakmak için Şeyh Edebali’nin dediği gibi, ‘‘Geçmişini bil ki, geleceğe sağlam basasın, nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini bilesin.’’ bizler de Şehir Koleji olarak geldiğimiz yeri unutmadan kadim mirasımıza sahip çıkarak geleceği aydınlatmaya emin adımlarla gideceğiz. 

İstiklaline ve istikbaline sahip çıkan, son nefesine kadar vatanı, milleti ve değerleri için yaşayan bir nesil yetiştireceğiz.

Tam bağımsız ve özgür bir devlet olarak tarih sahnesinde yeniden ayağa kalktığımız ve yüz binlerce şehidimizin aziz hatırasını yaşattığımız bu Cumhuriyet gününde Vatanımız ve milletimiz için elimizden ne gelirse yapmanın gayreti içerisinde olarak yılmadan yorulmadan çalışacağız. Bu Cumhuriyet için, iyi bir dünya için…



Cumhuriyetimizin gerçek sahiplerinin, ezelden ebede, en cesurundan en zekisine tüm kahramanlarımızın ruhu şad olsun. Hepsini bir kez daha saygıyla ve vefayla yad ediyorum.

Merak etmeyin mirasınız bu Şehir’de emin ellerde diyor ve geçmişimize şairin diliyle sesleniyorum:


Bir gençlik doğar güneş gibi Şehir’den

Geçmişine geleceğine sahip çıkar

Bir gençlik ki akın akın her yerden

Cumhuriyet için yarınlara koşar…


BİR GENÇLİK Kİ 

BİR ELİNDE İMAN

BİR ELİNDE VATAN

 İLE YAŞAR…


Gelecek sizindir…

Özgürlük bayramımız, 

Birlik bayramımız, 

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun…

Sevgilerimle…


DANYAL SÜZGÜN

KONYA ŞEHİR KOLEJİ GENEL MÜDÜRÜ