0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Haberler

Şehir Koleji

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ELÇİSİ: ŞEHİR

Kaliteli eğitimi ve evrensel vizyonuyla yurtiçi ve yurtdışı birçok ilke imza atan ve ülkemizin gurur kaynağı olan Konya Şehir Koleji, dünya çapında bir etkinliğe katıldı. 

Şehrimizi temsil etmek üzere, okulumuz öğrencilerinden Zeynep AYGÜNDÜZ, İstanbul’da düzenlenen Fatih Sultan Mehmet İnternational Model Nations Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı. 

Lise ve üniversite öğrencilerinin Birleşmiş Milletlerdeki güncel konuları tartıştığı, devletler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin rollerini öğrencilerin üstlendiği bir simülasyon olan Model Birleşmiş Milletler (MUN), akademik bilgi ve yabancı dil becerilerini kullanarak kültürler arası etkileşimi ve paylaşımı sağlar. Katılımcıların gerektiğinde kendilerini bireysel düşüncelerinden soyutlayıp farklı görüşleri temsil etmelerini sağlamakla birlikte onların dünyaya bakış açılarını değiştirir. 

Öğrencimiz, konferans izlenimlerini şehrimizle paylaşarak şunları söyledi:

‘Bu yıl 3-6 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da yapılan FSMIMUN (Fatih Sultan Mehmet International Model United Nations) Konferansı'na katıldım. Birleşmiş Milletler'in simülasyonu olarak ifade edilebilecek bu konferansta, İnsan Hakları Komitesi'nde (UNHRC) Özbekistan ülkesini temsil etmekteydim. Dört gün boyunca gerçekleştirilen bu etkinlik, konferans öncesi yapılan hazırlıklar ve konferans günlerinde yapılan araştırmalar ile emek gerektiren bir çalışma aslında. Sadece akademik bakımdan değil, farklı okullar, şehirler ve ülkelerden pek çok kişiyle tanışarak kendimi sosyal bakımdan da geliştirme fırsatı bulduğum, yorulduğumdan daha çok eğlendiğim; bambaşka bir dünyaydı. Bu konferansa katılmak bana kendimi İngilizce olarak ifade etme fırsatı da tanırken, açık görüşlü olabilmeyi, araştırma ve işbirliği yapmayı, toplum önünde konuşmayı öğretti ve bana kendi eksiklerimi gösterdi. Tüm bunların ardından yapılan ödüllendirilmelerde, Third Honorable Mention Award (Üçüncü Mansiyon Ödülü) ödülünü kazandım. Umarım ilerleyen yıllarda da benzeri konferanslara katılabilir ve gelecekte bir "dünya vatandaşı" olabilirim.

MUN’un bana kazandırdıkları

Her şeyden önce topluluk önünde konuşma korkunuz varsa bunu yenmek için harika bir fırsat sunuyor MUN. Hatta çok samimi söylüyorum benim ilk MUN’a katılma amacım buydu. Yani bitmek bilmeyen heyecanımı yenmek. Çünkü benim için topluluk önünde konuşmak hele herkesin önünde bir konuyu tartışmak onu savunmak inanılmaz zor bir şeydir. Ama MUN sayesinde bunu yendim diyebilirim. Tabi ki ilk başta ben de çok zorlandım. Söz alıp konuşma yapmak istediğimde ellerim titrerdi. Ama inanın bu durum geçiyor ve alışıyorsunuz. Yeter ki üstüne gidin. Dünya’nın çeşitli yerlerinden güzel insanlarla tanışmak da işin cabası. Bu yüzden her bir üniversite öğrencisinin mutlaka deneyimlemesi gereken bir tecrübe olduğunu düşünüyorum.’’

Şehrimizi ve okulumuzu böylesine evrensel ve önemli bir konferansta temsil eden sevgili öğrencimize Şehir Koleji Ailesi adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bu Şehir, milletleri birleştiren, dünyayı güzelleştiren nesiller yetiştirecek.