0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Haberler

Şehir Koleji

BU ŞEHİR, GELECEĞE SEVDALI GENÇLERİN ŞEHRİDİR

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten duygularımla kutlar, gençliğimizin bu övünç gününde hepinizi sevgiyle selamlarım.

Bu anlamlı gün vesilesiyle öncelikle sizlerin ve tüm İslam âleminin Ramazan-ı Şerifini tebrik eder, milletimize huzur, barış ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Hasseten bugünü yaşamamızın mimarı ve 19 Mayıs'ta Samsun'dan kurtuluş meşalesini yakarak hem direnişin hem de dirilişin simgesi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet, rahmet ve hürmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun.

Gençliğimize bayram olarak miras edilen bugünün şehrimizde yetişen İlim Nesli’nin, Asım’ın Nesli’nin omuzlarına yüklenmiş bir vefa sermayesi olduğunu ve bizlerin bu emaneti hakkıyla geleceğe taşıyacağımızı bilmek en büyük sevincimizdir.

Değişen dünyada köklerine aşkla bağlanıp geleceğe kök salacak olan sizler, çağınızın tanığı olarak sağlam ve emin adımlarla, ilimle, ahlakla, değerlerimizle geleceğe doğru yol alacaksınız. Bu hayat serüveninde ülkemiz ve insanlık için elinizden geleni yapacağınıza olan inancım ve güvenim tamdır.

Bugün gençliğimiz hakkında söylenen; okumuyorlar, araştırmıyorlar, teknolojiye bağımlılar, değerlerinden uzaklar gibi boş lakırdıları katiyen kabul etmiyor aksine gençliğimizin her türlü kültürel, sanatsal, sportif, akademik başarılara imza atabileceğine canı gönülden inanıyoruz. Nitekim öğrencilerimizin elde ettiği başarılarla da bunu kanıtladık.

Birçok alanda birincilikler elde ettik, kamplar düzenledik, yardımlarda bulunduk, icatlar yaptık, izciler yetiştirdik, şehirler gezdik, milli sporculara ev sahipliği yaptık, tüm şehir ailesiyle bir bütün olduk, ülkenin dört bir yanına mezunlar verdik ve daha sayamayacağım onlarca ilke, yeniliğe, başarıya öncülük ettik.

Kim ne derse desin bu gençlik gelecektir ve gelecek bu adanmış yüreklerin ışığıyla aydınlanacaktır.

Çünkü bizlere bayram sevinci yaşatan sizler bu asırda İslam gençliğisiniz, hiç ölmeyecek Çanakkale ruhusunuz. Sizler, Kudüs’ün sesi, Filistin’in hasreti, Gazze’nin umudu, Afrin’nin duası ve dünyadaki binlerce mazlumun yardım çağrısı, yolunu gözlediği Osmanlı sancağısınız. Sizler, bu ümmetin gençliğisiniz.

Sizler, 

Kuyulardan çıkıp Mısır’a sultan olan Yusuf yürekli gençler!

Hz. İbrahim’in tevhid mücadelesinin modern yüzü olan gençler!

Hz. İsa’nın özgürlük nefesinin, Hz. Yakub’un sabrının sahibi gençler!

Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in yolunun sevdalısı ve bekçisi olan gençler!

Kehf, kurra, suffe ashabı gibi Hakkı haykırmaktan korkmayan cesur gençler!

Çanakkale’de bir ölüp bin dirilenlerin, Seyit Onbaşıların, Fatma Bacıların, Yahya Çavuşların, Akça Kocaların izinde yürüyen fedakâr gençler!

Mustafa Kemal’in ileri görüşlülüğünü, dehasını, cesaretini ve Türk milletinin candan vazgeçişini şiar edinen gençler!

15 Temmuz’da vuruştukça devleşen, şahadet aşkıyla Hakka yürüyen Ömer Halisdemir’i ve 249 şehidimizi 2. 196 gazimizi unutmayan vatanperver gençler! 

Dinamizm, çalışkanlık, cömertlik, hizmet, hicret, davet, tebliğ ve cesaret hisleriyle Allah"a kulluk içinde yetişen gençler!  

Teknik, sosyal, tarihî, dinî açıdan milli ve evrensel manevî değerlerle yetişen İslam’ın çağımızla buluşmasının adı olan şerefli, ihlaslı, imanlı gençler!

Sizler bu inanç üzre büyüyüp, bu bayram gibi nice bayramlar yaşamak ve yaşatmak için canla başla çalışırsanız bu milletin özgürlük ateşini hiçbir şey söndüremez. Samsun’da yakılan ateş sizlerin eliyle tüm cihanı kuşatır.

Ey İslam Gençliği! Batıl düşünceler ve ideolojiler bir bir biterken İslam’ın ölümsüz mesajları yeryüzünün bütün noktalarında çığ gibi büyüyor. Bugün sizlere düşen İslam’ın gür sedasını modern ilimlerle birleştirerek Peygamber Efendimizin tabiriyle ‘‘İslam’ın göz nuru olacak nesil’’ olma şerefine nail olmak için sabırla, azimle ve kararlılıkla çalışmaktır. Kesinlikle satın alınamayan, çirkin emeller için kullanılmayan, fitneye, terör ve anarşiye figüran olmayan, asla tahriklere kapılmayan,  rüzgâra göre yön değiştirmeyen, mesleğinde ve alanında başarılı, ülke insanını ve davasını seven, İslâm kardeşliğine gönül veren, karakterli ve kişilikli gençler olmaktır. 

Selam olsun bu yüce duygularla yetişen Şehir Gençliğine, İslam erlerine, selam olsun yeni Türkiye’nin Diriliş Nesli’ne…

Bu anlayış ve düşüncelerle bir kez daha gençlik bayramınızı kutlar, bugünün şahsınız ve milletimiz adına bir dönüm noktası olmasını temenni ederim. 

Bu Şehir, gönlüyle geçmişine bağlı, aklıyla geleceğe sevdalı gençlerin şehridir.

Saygılarımla…



DANYAL SÜZGÜN

KONYA ŞEHİR KOLEJİ GENEL MÜDÜRÜ