0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Haberler

Şehir Koleji

Genel Müdürümüzden Velilerimize Mektup

Günümüzde, bilim ve teknoloji, altın çağını yaşarken, bu bilgi ve birikimi, eğitimle birleştirip daha da ileriye taşımayı hedefleyen, aydın ve ahlaklı bir nesil yetiştirmek için, Şehir Koleji Ailesi olarak uzun bir yola çıktık. 

Bu yolda, ilk adımlarımızı attığımızda sizler yanımızdaydınız. Bugün, hep beraber daha büyük hedeflere, kararlılıkla yürürken de birlikte olacağımızı bilmek, bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir. Bizlere olan inancınız ve güveniniz, en büyük destekçimizdir.

Unutulmamalıdır ki, ‘‘Bu okula gelecekler, geleceğimiz olacaktır.’’

Çünkü onlar, şehrimizde ilk önce, sineleri öğretme aşkıyla dolu olan öğretmenlerimizden, eğitim hayatları boyunca gerekli olacak tüm akademik bilgileri öğrenip, geleceğimizin mimarı olma yolundaki ilk temelleri atacaklardır. Sonrasında ise uzman kadromuzun verdiği dil eğitimi sayesinde, birçok yabancı dili, rahatlıkla konuşabilecek ve kariyer planlamalarında yol haritası olarak kullanabilecekleri bir seviyeye ulaşacaklardır. Böylece bilgiyle atılan temel, dille yükselecektir. Bunun yanı sıra, geniş bir sosyo-kültürel birikime sahip okulumuzda, yapacakları sportif ve sanatsal etkinliklerle de çevresi tarafından sevilen ve ülkesini bu alanlarda en iyi şekilde temsil edebilecek sosyal bireyler olacaklardır. Bu süreç içerisinde, her daim onları yakından izleyecek olan rehberlik danışmanlarımız, öğrencilerimizin başarısı için, onlara büyük bir özgüven ve manevi bir destek verecektir. Böylece, zihnini ilimle dolduran neslimiz, kalbini de irfanla dolduracaktır. Nasıl ki bir kuş tek kanatla uçamazsa, insan da sadece bilgi kanadıyla zirveye yükselemez. Bunun içindir ki okulumuzda verdiğimiz değerler eğitimiyle öğrencilerimizin, irfan kanadını da açmasını sağlayacağız. Ve çıktığımız bu uzun yolda, temelini bilgiyle attığımız ilk adımı, değerlerimizle taçlandıracağız. İşte o zaman Şehrimiz; öğrencileriyle, öğretmenleriyle ve başarılarıyla bilginin ışığını aydınlık yarınlara taşımış olacaktır.

Allah’ın izni, sizlerin vesilesi ve bizlerin gayretleriyle okulumuzda yetişecek olan aydın nesiller, gelecek güzel günleri, omuzlarda yükselteceklerdir. Buna canı gönülden inanıyoruz. 

Çünkü biliyoruz ki, ‘‘Ülkeler ve şehirler, ilim ve irfanla yoğrulmuş, âlimlerin omuzlarında yükselirler.’’

Okulumuzu tercih edip bizimle başarıya giden bu yolda, inanarak yürüdüğünüz ve öğrencimizin hayallerini gerçekleştirmesi adına en doğru kararı verdiğiniz için müteşekkirim. Sizleri en kalbi hissiyatlarımla tebrik eder, saygılarımı sunarım.

Danyal SÜZGÜN
Şehir Koleji Genel Müdürü