0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Haberler

Şehir Koleji

MEVLİD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in dünyaya teşrifi olan Mevlid kandilinizi en saf kalbi duygularımla kutlar, bu kutlu gecenin dünyada barış, huzur ve kardeşliğe vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim. 

Yaratılmışların en hayırlısı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) için duygularımızı dile getirdiğimiz şu mübarek günde salât ve selam O'na olsun... 

Şairin; 

Bir mucize ki gökler kapılarını açtı, 

Yol oldu Muhammed’e yıldızlar ışık saçtı, 

dediği bu gece, yıpranmış ve katılaşmış gönülleri rahmet meltemiyle yeşerten o eşsiz peygamberin Hz. Muhammed’in doğum günüdür. 

O peygamber ki insanların sapıklıkta sınır tanımadığı, cehalette zirvelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya şeref vererek yeryüzüne ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur. O ki on dört asırdır hiç sönmeyen sevgi ateşinin sahibidir. O güllerin sultanı, gönüllerin baş tacı, inancın ete kemiğe bürünmüş hali, nebiler nebisi, Rahman’ın habibim diye seslendiği Efendiler efendisi, Son peygamberdir. 

Hala Mekke ufuklarından Allah’ın nuruyla ümmetini selamlayan gül yüzlü ahir zaman peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V)’in nuru karanlık zulmet perdesini yırtıp bir güneş gibi doğmuştur. Ve bu gece tüm insanlığın umut, huzur ve müjde gecesi olmuştur. 

Allah celle celalühü ayet-i kerimesinde, "Andolsun, Allah’ın rasûlünde sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar için ve Allah’ı çok ananlar için güzel bir örnek vardır." diyerek bu gece arzdan arşa rahmet olarak inen Peygamber Efendimizi örnek almamız gerektiğini bizlere haber vermiştir. 

Ey bu ümmetin gelecekteki imanlı sineleri, sevgili gençler, ellerin duaya kalkacağı, gözlerin bir pınar gibi çağlayacağı, ilahi esintilerin ruhları okşayacağı, her anın bir asra bedel olacağı bu gecede, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir ve diri olsun. Ki hak peygamberimizi hakkıyla analım, içimizde yaşatalım. Ki kul peygamberimiz önderimiz, örneğimiz, özlemimiz olsun 

Çekirdeğe meyveyi, zehre dermanı, tahıla tanesine harmanı gizleyen Mevlam, bu mübarek geceye de cenneti ve Peygamberimize dost olma şerefini gizlemiştir. Hakkıyla bu şerefe nail olalım. Gecemizi ve ömrümüzü bereketli kılalım. 

Getirdiği ebedi nura, açtığı saadet yoluna ve sünnet-i seniyyesine sımsıkı sarılarak ve Mevlid Kandili’ni vesile edip O’na olan biatimizi, bağlılığımızı yeniden tazelemek, O’na duyduğumuz derin özlemi ifade etmek için bu sırlı gecenin kıymetini bilelim. 

Ve şairin diliyle; 

‘‘Gel, ey Muhammed, bahardır... 

Dudaklar ardında saklı Âminlerimiz vardır... 

Hacdan döner gibi gel; 

Mi'râc'dan iner gibi gel; 

Bekliyoruz yıllardır!’’ 

diyelim ve Efendimizi hasretle bekleyelim. 

Yüce Rabbim bizleri sevgili Resulünün şefaatine nail eylesin. Âmin. 

Danyal SÜZGÜN 

Konya Şehir Koleji Genel Müdürü