0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Haberler

İlkokul

Adım Adım Ankara Gezimiz

Şehir Koleji, öğretme yolculuğuna bu kez başka bir şehirde devam etti. Bu kapsamda, okulumuz 3/A ve 3/B sınıfı öğrencileri 4 Mayıs 2017 perşembe günü yüksek hızlı trenle Ankara'ya götürüldüler.

İlk olarak MTA  Tabiat Varlıkları Müzesi'ni gezen öğrencilerimiz, dünyanın oluşumundan bu yana elde edilen hayvan, insan iskeletlerini ve hayvan fosillerini, dünyanın oluşum safhalarını, maden örneklerini ve Türkiye'de yaşayan hayvanların mumyalarını  incelediler.

Daha sonra, Anıtkabir’e götürülerek orada sergilenen değerli eserleri incelediler. Atatürk'ü ziyaret ettiler. Öğle yemeğinden sonra akvaryum gezisi başladı. Bu gezide, köpekbalıklarını, timsahları ve yüzlerce balık çeşidini bir arada görme imkânı buldular. Görevlilerin, biberonlarla beslediği balıkların, nasıl beslendiğini izlediler.

Ardından, ülkemizin ilk meclisi ziyaret edildi. Öğrencilerimiz, meclis oturum salonunu gezerken, ilk meclisimizin hangi zorluklar altında açıldığını, o zamanlarda ülkemizin ne halde olduğunu ve buna benzer çeşitli tarihi bilgileri bize eşlik eden rehberimizden dinlediler. Keyifli ve öğretici bir günün ardından, akşamüzeri tekrar hızlı trenle geriye mutlu bir şekilde döndüler.

Şehrimiz, öğrencilerimizin adımladığı her şehirle daha da değerli olmaya devam edecek…