0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Haberler

Kurumsal

BEDENLER DEĞİL, KALPLER ENGELLİ OLMASIN

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz için umut olmasını, onlara huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.

‘‘Engelli olmak hayatı yaşamak için engel değildir.’’ diyerek engelleri aşmak için tüm azim ve inancıyla başarılara imza atan, bizlere ilham olan engelli kardeşlerimizin bilmesini isterim ki sadece bugün değil her zaman onların yanında olacağız. 

Yeter ki ‘‘Bedenler değil, kalpler engelli olmasın’’ o zaman görülecektir ki aşılmayacak engel yoktur. Spordan sanata, siyasetten edebiyata, iş dünyasından eğitime kadar onlarca alanda inancın gücü, bedenlerin eksikliğini kapatacaktır.

Tarihin her devrinde samimiyetin, merhametin ve hoşgörünün kopmaz ipiyle birbirine sıkı sıkıya bağlanan bir ulus olarak engelli kardeşlerimize her daim kalbi bir muhabbetle yaklaşmayı, onlarla güzel bir dünyayı paylaşmayı ve onları mutlu etmeyi kendimize şiar edinmeliyiz. Hal böyle olunca bize yakışan milletçe engelleri ortadan kaldırmaktır.

Engelli insanların hayata karşı sergiledikleri mücadele ruhu, zihinlerindeki ‘‘Özürlüye değil, özgürlüğe yol verin.'' düşüncesi ‘Bizlere engel değil, destek olun.'' istekleri bizleri onların sorunlarına destek olmaya, onlara saygı duymaya ve yaşama sevinci aşılamaya davet ediyor. Bu fedakar ve vefalı davete icap etmek hem milletimizin karakterinde hem de dinimizin özünde vardır.

‘‘Bu ülke hep birlikte güzel.’’ anlayışımızı, 'Yapacakları sınırlı, ama ufku geniş.'' tüm kardeşlerimizle yürekten paylaşıyor, tohum nasıl ki toprağa emanetse onların da bize öyle emanet olduğunu canı gönülden dile getirmek istiyorum.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla milletçe engellilik konusunda daha duyarlı, daha sorumlu ve düşünceli olmakla beraber, zihniyetimizin ve bakış açılarımızın ılımlı ve yardımsever olmasının gerekliliğini önemle vurgulamak istiyorum.

Tüm engelli kardeşlerimizin farkındalık oluşturan bu önemli gününü kutluyor, kendilerine aileleriyle ve sevdikleriyle sağlıklı bir ömür diliyorum.

Gayretleri ve yaşama sevinçleriyle hepimize örnek olan engelli kardeşlerimizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.


Hep birlikte gönülleri aydınlatıp engelleri aşacağız…


Danyal Süzgün

Konya Şehir Koleji Genel Müdürü