0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Haberler

Kurumsal

DİL BİLGİNLERİ ŞEHİR’DE

‘‘Konuş ki seni görebileyim.’’


Modern dünyaya yüzünü dönüp ve geleneklerini moderniteyle birleştirerek eğitim öğretim alanında yeni bir çığır açan Şehir Koleji, tarihimizin hafızasında iz bırakmış ve hoşgörüsüyle bütün dünyaya ilham olmuş Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin, ‘‘Aklın güzelliği dil, dilin güzelliği sözdür…’’ veciz sözünün rehberliğinde, şehrimizden başlayıp dünyayı güzelleştirecek bir dil eğitimi ekolü oluşturmaktadır. 

Eskiden beri bilinir ki, insanın kıymeti ve bilgisinin değeri; neyi, nerede, ne zaman ve nasıl söyleyeceğine bağlıdır. İnsanlar düşüncelerini, aklı güzelleştiren dille ve dili güzel kılan etkileyici sözlerle ifade edebildikleri sürece mertebeler aşar, yollar kat ederler. 

Şehir Koleji olarak, model olabilecek yeni bir dil eğitimi ile her öğrencisinin bilgisini ve en önemlisi de karakterini görünür kılmak adına okul içinde dil alanları oluşturarak yabancı dil derslerinde; Türkçe konuşmadan, hiçbir Türkçe kelimeye yer vermeden sadece yabancı dilleri konuşarak ve konuşturarak teorik bilgileri pratiğe döküyoruz. Çünkü başka bir dil ancak sürekli konuşuldukça kalıcı olur.

Kurum olarak en temel düsturumuz; öğrencilerimizi, en az bir yabancı dili kendi anadilleri gibi konuşabilecek bir seviyeye ulaştırmak ve onlara dünya standartlarında dil eğitimini öğretmektir.

Bunun içindir ki İngilizce, Almanca ve Arapça dillerinde şehrin en deneyimli ve en istekli öğretmenleriyle çalışmakla birlikte en son teknolojiyi ve uluslararası özelliklere sahip dil öğretim metotlarını kullanmaktayız. 

Tüm bu farkındalıkların ışığında, bir ilki daha gerçekleştirerek okulumuzda bir dil sınıfı açıyoruz. Sadece yabancı dil öğretiminin yapılacağı ve öğrencilerimizin evrensel bir dil anlayışıyla yetiştirileceği bu sınıftan dil alanında ülkemizi temsil edecek nice öğrenciler mezun olacaktır.

İlklerin ve yeniliklerin okulu olarak şehrimizi geleceğin dünyasına taşıyoruz.


Dil, insan ruhuna açılan gizemli bir kapıdır.

Bu Şehir’de ise, o kapıların anahtarı vardır.