0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Haberler

Kurumsal

GEÇMİŞİN DUASI, GELECEĞİN VEFASI: KADIN

Gözlerinde rahmet, gülüşünde merhamet, yüreğinde aşk taşıyan; elleriyle bir medeniyeti, bilgisiyle bir milleti, değerleriyle bir ümmeti inşa eden; cennet ayaklarının altına serilen, ana diye, şefkat yurdu diye görünen kadını, kız çocuklarımızı; edebiyle büyüyen, duruşuyla yücelen, fikriyle Asr-ı Saadet devrini yeniden yeşerten birer fidan olmaları için bu şehir, hedeflerine yeni hedefler eklemiş, gelecek güzel günler adına şimdiden gönül adımları atmaya başlamıştır. 

Hz. Muhammed (S.A.V)’in, ‘Okumak, kadın ve erkek her Müslüman’a farzdır.’’ Hadis-i Şerifi’ni şiar edinerek, Hz. Ömer (r.a.)’in, ‘‘Kişiye imandan sonra verilen şeylerin en hayırlısı, Saliha kadındır.’’ öğüdünü her daim düşünerek, Şems-i Tebrizi’nin, ‘‘Kadın; bilmeyene 'nefs', bilene 'nefes'tir.’’ sözlerinin hikmetini gönül gözüyle görerek ve şairin ifadesiyle;

‘‘Tarihin altın sayfalarındadır senin yâdın.

Kendi öz benliğine dön, ey Müslüman kadın!’’

diyerek kız çocuklarımızı en kalbi samimi duygularımızla yetiştirmenin, ahir zamanın Aişelerini, Fatımalarını, Zeyneplerini ve daha nicelerini İslam alemine kazandırmanın onurlu ve şerefli gayesini taşıyan Konya Şehir Koleji; İslam’ın, ‘‘İnsanlığın namus ve haysiyet dairesini muhafaza eden’’ kadına verdiği değerin yaşatılması ve kız çocuklarımızın okuyup bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olması için gayretler ötesi bir gayretle çalışmaya devam ediyor. 

Allah’ın emaneti, cennetin aydınlığı, dünyanın kalbi, gözün nuru, Müslümanlığın onuru ve iffeti olan, âdemden doğan, âdemi doğuran kadın; insan olmanın vesilesidir. İlk ana Havva’dır kadın. Sevgilinin can damarı Amine’dir. Latife eş Hatice’dir. Bir iffet abidesi Meryem’dir. Firavuna karşı koyan Asiye’dir. Kadın; şehit tabutuna sarılmış gözyaşı döken şehit anasıdır. Katillere asla boyun eğmeyen, diz çökmeyen, bebeği sırtında Kurtuluş Savaşı’na mermi taşıyandır. Nene Hatun’dur, Şerife Bacı’dır, Halime Çavuş’tur. En asil alın terinin en muhteşem sahibidir. Kadın; denizin dibindeki inci, parlaklığıyla gözleri alan yakuttur. Kadın; şükrü eda edilemeyecek en güzel nimettir. Kadın; anadır, yardır. 

İşte böylesine şerefli olan kadını; cehaletin pençesine, zulmün eline ve şiddetin merhametine kurban etmeyeceğiz. ‘‘Bu şehir var oldukça kadın, bu ülkeye umut olacaktır.’’ deyip halis bir kalp, adanmış bir anlayışla çalışmaya ve çağdaş, modern Türkiye’nin inşasında; aileyi tanzim, nesli temin, evlâdı talim etmesi için ilim ve fen sahibi, Müslüman, iyi kadını yetiştireceğiz.            

Ki bugün beşik sallayan eller, kendilerine imkân verildiğinde dünyayı sallayacak kuvvete ve kudrete sahip olsunlar. 

Bu Şehir, geçmişin emanetine sahip çıktığı gibi Allah’ın emaneti olan kadına da sahip çıkıp onu hayırla yaşatacaktır.

Kâinatın ölümsüz güzelliği olan kadını ve yarınlarımıza umut olan kız çocuklarımızı şehrin vefasıyla her dem hatırlayacak ve her zaman onların yanında olacağız. 

Bu asil duygu ve düşünceler içerisinde, tüm kadınlara ve bütün çocuklarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Bu Şehir, geçmişin duası, geleceğin vefası olacak kadınları yetiştiriyor.  


Danyal Süzgün

Konya Şehir Koleji Genel Müdürü