0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Haberler

Kurumsal

KADİR GECEMİZİN KADRİNİ BİLMEK DUASIYLA

Yüce Allah’ın af ve mağfiretine muhtaç olan tüm İslam âleminin, kurtuluş ümidiyle tövbe ve istiğfar eden Ümmeti Muhammed’in, hidayete ermek için ihlâs, insaf ve yardım bekleyen insanlığın, dünya barışına ve huzuruna adanmış bir kalple hizmet eden milletimizin ve bu vesile ile kendisini milletimize ve vatanımıza adayan Şehir Ailesi’nin bin aydan daha hayırlı bir gece olan mübarek Kadir Gecesi’ni en hissi dualarımla kutluyorum.

Milyonlarca Müslüman’ı birbirine kenetleyen, camilerimizi, evlerimizi ve gönüllerimizi aydınlatan ve fecre kadar devam ederek selam ve esenlik dolu bir gece olan Leyletü’l-Kadr’in hikmetine ve saadetine sığınarak Peygamber Efendimizin öğrettiği duadan yola çıkıp, ‘‘Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, bizi affeyle.’’ diyerek bütün beşerin affı için niyaz ediyorum.

Karanlık bir çağı nurlara döndüren Kur’an-ı Azümüşşan’ın insanoğlunun ezeli ve ebedi rehberi olan, hasreti yüreklerimizi dağlayan, özlemi Kâbe-i Muazzama’yı, Medine-i Münevvere’yi, Mescid-i Nebevi’yi, Uhud’u, Arafat’ı, Mescid-i Aksa’yı ve kâinatı ağlatan Hz. Muhammed (S.A.V)’e vahiy yoluyla indiği bu şerefli, faziletli ve ihtişamlı gecede gözyaşlarımızla ve yakarışlarımızla ıslanacak secdelerimizde dualarımızın kabul olmasını Yüce Allah’tan diliyorum.

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in göz nuru olan bu kutlu gecede melekler, selamet, saadet, bereket ve rahmet getirmek için Allah’ın izniyle sekine sekine inerken, biz Müslümanlar bunu büyük bir ikram ve muhteşem bir fırsat olarak görüp değerlendirmekle, Kadir Gecesi’nin kadrini bilmekle mükellefiz.

Dualarımızda, namazlarımızda ve ibadetlerimizde samimi olup dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmaya çalışacağımız bu gece, İslam’ın nuruyla zulümden kurtulmayı bekleyen,açlığın, yoksulluğun ve sefaletin pençesinde kıvranan dünyanın dört bir yanındaki mazlumları unutmayacağımız bu gece, Kuran’ı Kerim’den okunan bir harfin binlerce sevaba, kılınan bir namazın bir ömre bedel olduğu bu gece, ömrümüzün sermayesi, cennet yolculuğumuzun azığı olacaktır.

Dileğim ve duam, adı gece, müjdesi aydınlık olan Kadir Gecesi’nin tüm insanlığın affına ve kurtuluşuna vesile olmasıdır.

Rabbim bu hayırlı gecede, son hitap ve nihai mesajı olan Kur’an-ı Kerim’i hakkıyla anlamayı, rızasına mazhar olmayı, cennetiyle, cemaliyle şereflenmeyi cümlemize nasip eylesin, iki cihanda da ümmetimizi aziz ve bahtiyar kılsın.

Kadir Geceniz mübarek olsun.

Danyal Süzgün

Konya Şehir Koleji Genel Müdürü