0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Haberler

Kurumsal

ŞEHİR’DE BİTMEYEN YARDIM

Bu şehrin, bu ülkenin ve insanlığın, yardım çığlığına sessiz kalmayan Konya Şehir Koleji, ilk günden itibaren nerede ağlayan bir çocuk görse, nerede bir lokma ekmek bekleyen duysa,  oraya her bir ferdiyle koşmayı kendisine şiar edinmiştir.

Bu şehrin en güzel aile yuvası olan bu okul, "Bir mümin, aç bir mümini doyurursa, Allah da o kimseyi cennet meyveleriyle doyuracaktır. Yine bir mümin, susuz kalan bir mümine bir şeyler içirip susuzluğunu giderirse, Allah kıyamette ona (misk ile mühürlenmiş lezzetli bir içecek olan) 'Rahîk-ı Mahtûm'dan içirecektir. Yine bir mümin, elbiseye ihtiyacı olan bir mümini giydirirse, Allah da ona cennetin yemyeşil elbiselerinden giydirecektir.’’ Hadis-i Şerif’inin ışığında yardım elini herkese uzatmaya devam ediyor.

Bu bağlamda, yardım kervanımıza bir yenisini daha ekleyerek, gönlü güzel yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle el ele vererek ihtiyaç sahibi ailelerimizi ziyaret ettik. Yardımlarımızı ve dualarımızı onlara götürdük.

Bu Şehir’de, Kudüs’te, Gazze’de, Arakan’da, Filistin’de, Somali’de, Afrin’de ve daha nice şehirde yardıma ihtiyacı olan kim varsa Allah rızası için fert fert, dua dua biz Şehir olarak orada olacağız ve İslam’ın yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik mesajlarını her yere ulaştıracağız.


Bu Şehir, ilim kervanına irfan azığını yüklemiş, iyiliğe doğru yol alıyor.