0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Haberler

Kurumsal

ŞEHİR, YAŞAMA BAĞLAR

Yaşanabilir güzel bir dünya hayaliyle; ahlaki ve kültürel değerleriyle yaşayan, milli ve manevi hisleriyle büyüyen, bilinçli bir nesil olarak insanlığa hizmet eden, vatanına aşkla milletine vefayla bağlı olan Geleceğin Aydın İnsanları’nı yetiştirmek için, ülkemizin yararına olan her çalışmaya ve her birlikteliğe, destek vermeye öncülük etmeye çalıştığımızı en kalbi duygularımla her zaman olduğu gibi bir kez daha vurgulamak istiyorum. 

Bu haftanın Yeşilay Haftası olması vesilesiyle toprağa tohum ekip ülkemize fidanlar yetiştirdiğimiz okulumuzda, maddeye bağımlı değil, yaşama bağlı; ilmi derin, irfanı zengin, hissi yüksek bir gençlik yetiştirmenin mutluluğunu tüm Şehir Ailesi olarak ülkemizle paylaşıyoruz.

Hayatlarının en güzel baharını yaşayan, bu ülkenin umudu olan kıymetli gençlerimizi sevgiyle yetiştirip, muhabbetle büyütüp ve hasretle bu okuldan mezun edene kadar onları yaşamın tüm olanakları ve güzellikleriyle tanıştırarak hayata bağlıyoruz. 

Yurdumuzda, her alanda yaşanan kutlu dirilişin bekası ve canımızdan bile aziz olan yavrularımızın geleceği için kötülüklerin farkında olan, bağımlılıklar karşısında bilinçli hareket eden bir topluma ihtiyacımız var.

Bunun için de tütün, alkol ve madde bağımlılığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıkların yanında; kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek; insanın onur ve saygınlığının korunması doğrultusunda her koşulda, yerde ve zamanda desteğe muhtaç insanlara yardım etmek boynumuzun borcu, ömrümüzün gayesidir. 

Temiz bir doğa, sağlıklı bir yaşam ve mutlu bir gelecek için önce kendimizi değiştirip sonra çevremizi güzelleştirmenin yollarını aramalıyız. Bu şehir, bu ülke, bu hayat bizim ve bizler sevdiğimiz şeyler uğruna el ele vererek hareket edip tüm zorlukların üstesinden gelmeliyiz. 

Sevginin boşluğunu zehirle doldurmayı, merakla başlayıp ölümle biten sonları, damarlarımızdaki asil kanı bulandırmayı, bir kere denemekten ne çıkar gibi boş lakırdıları, aklı ve kalbi öldüren yapay maddeleri ve daha nice zararlı düşünceyi engellemek için Yeşilay Haftası’nda siz de bir insanın hayatına dokunun. Çünkü biz Şehir Koleji olarak bu şehri ve bu şehrin gençlerini hayata bağlıyoruz. Onları, bağımlılıkların göz kamaştırıcı dünyasına terk etmiyoruz.

Milletimize ve gençliğimize, her ne pahasına olursa olsun sahip çıkmaktan onları sevmekten asla ama asla vazgeçmeyeceğiz. 

Bu derin hissiyat ve anlayış içerisinde ülkemizin Yeşilay Haftası’nı kutluyor, milletimize ve gençliğimize sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum.


Bu Şehir, gençliği ilmiyle hayata bağlar, değerleriyle yaşatır.  



Danyal Süzgün

Konya Şehir Koleji Genel Müdürü