0332 2219660 - Fax: 0332 2219689

Sportif Eğitim

Sosyal - Sportif - Sanatsal Eğitim

SPORTİF ALANLAR VE ETKİNLİKLER

Konya Şehir Koleji; her yaştan öğrenciye sporu sevdirmek, ahlaklı, sağlıklı, mücadele gücü yüksek, nitelikli sporcular yetiştirmek ve daha fazla sayıda öğrenciye spor olanağı sağlamak amacıyla birçok alanda sportif etkinlikler yapmaktadır. Bu bağlamda oluşturulan spor kulüpleri, spordan yoksun olan bir gençliğin ülkemizi uluslararası düzeyde istenilen seviyeye taşıyamayacağı düşüncesinden hareketle; eğitimin fen, bilim ve matematiğin öğrenilmesinin yanı sıra, kişilerin gelişimindeki önemli unsurlardan birinin de bedensel gelişim olduğu felsefesiyle kurulmuştur. 

Kısa süre içerisinde Şehrimizde önemli başarılara imza atarak, bu felsefemizin ne kadar isabetli bir karar olduğunu ispat etmiş bulunmaktayız. Okulumuzun değerli yöneticilerinin ve alanlarında yetkin isimlerden oluşan sportif kadromuzun özverili çalışması sonucunda, özellikle Konya genelinde lise düzeyinde takdire şayan bir mücadele ortaya konularak, toplamda 20 madalya kazanılmıştır. Bununla birlikte, ilkokul ve ortaokul düzeyinde de çok kıymetli ve çeşitli dereceler elde edilmiştir. Bu başarılardan bir kısmı:


Yüzme alanında
Takım olarak Konya şampiyonluğu,
Voleybol alanında
Kızlarda ve erkeklerde yarı final,
Futsal alanında  
Erkeklerde yarı final,
Judo alanında
Genç erkeklerde Konya üçüncülüğü,
Masa tenisi alanında
Takım olarak Konya beşinciliği,
Ortaokul kaleli yakan top
Takım olarak Selçuklu birinciliği,
İlkokul jimnastik
Takım olarak Konya üçüncülüğü,
İlkokul mendil kapmaca
Takım olarak Selçuklu birinciliği,


Bütün bu amaç, başarı ve hedefleri göz önüne alarak, birçok alanda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki; büyük başarılar, acele ile değil sabır ile elde edilir.

Bu Şehirde; ülkesini her alanda en iyi şekilde temsil etmek için, manevi bir ruha ve sağlıklı bir bedene sahip bir gençlik yetişecek. 



Yüzmek, insanın bedensel gelişimini sağlayan önemli etkinliklerden biridir. İnsanın tüm kaslarının ahenkle hareket etmesini sağlarken kol ve göğüs kaslarını da canlandırır. Özellikle sportif olarak yüzen çocukların gelişme dönemlerinde; onların kendilerine güvenen, konsantrasyonu ve adaptasyonu yüksek, disiplinli, programlı, aktif ve başarılı bireyler olmasında çok büyük oranda katkı sağlar. 



Ata sporlarımızdan biri olan okçuluk; 9-10 yaşından itibaren her çocuğun yapabileceği bir spordur. Fiziksel olduğu kadar zihinsel bir spor da olan okçuluk, sporcunun dengeli bir duruş sahibi olmasına da yardımcı olur. Bireysel bir spordur. Dikkat gelişimi için son derece önemli bir branştır. Sakin mizaçlı çocuklara en uygun branş olduğu söylenebilir. Diğer hareketli alanlarda yorulan ve geri kalan çocukların, okçuluğun sakin havasında daha mutlu olacağı söylenebilir. Hareketli çocukların dikkat dağınıklılığının giderilmesi ve motivasyonunun arttırılması için de kullanılabilen okçuluk, üst düzey bir kontrol sistemine sahiptir.



Kültürümüzdeki yeri yıllar öncesine dayanan, Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan serüvenimizde hep yanımızda olan atlardan, modern şehir hayatına geçişle birlikte bir ayrılık yaşadık. Ancak onların dünyasından çocuklarımızı mahrum etmeyelim diye öğrencilerimize bu branşta da eğitim vermeyi hedefliyor ve küçük yaşlarda ata binmenin birçok faydasının olduğunu önemle hatırlatıyoruz. Bunlardan birkaçını sayarsak; liderlik vasfı gelişimi, denge kontrolü, doğru karar verme becerisi… 



Grup sporu olan basketbol, çocuğun kendi yeteneklerinden haberdar olmasına ve yeteneklerini takım arkadaşlarının yararına kullanabilmesine fırsat verir. Basketbol, çocukların ve gençlerin, bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olmakla birlikte, sağlığı koruma ve güçlendirme amacı taşıdığı gibi, bedensel enerjinin ve duygusal gerilimin boşaltılmasına katkıda bulunduğu için, tedavi işlevi de görmektedir. Altı veya yedi yaşından itibaren çocuk, yeteneğini akranlarının performanslarıyla birleştirerek bu alanda kendini daha da geliştirebilir. Basketbol, çocuklara ekip ruhunu aşılayan en önemli dallardan biridir.



‘‘Dengeli bir vücut gelişimi için voleybol!’’ Voleybol fiziksel gelişimi sağlamakla birlikte, vücudun esneklik kazanmasına yardımcı olan nadir branşlardan biridir. Voleybol oynayan çocuklarda yardımlaşma duygusu daha erken yaşlarda sahadayken gelişir. Voleybolda mutlaka paylaşma sağlanması, sonucu gitmek için takımdaki diğer oyunculara gereksinim duyulması bunu gerektirir. Voleybol sayesinde, normal şartlarda ancak bir mesleğe sahip olup, iş hayatındayken kazanılacak tecrübe, küçük yaşlardan itibaren edinilir. 



Küçük yaşlardaki çocukların rahatlıkla tercih edebileceği en yeni futbol branşı. İklim şartlarından etkilenilmemesi, süresinin kısa ve saha ölçülerinin küçük oluşu bu alanı son zamanların en popüler okul sporu branşı haline getirdi. Futsal, seyir zevki çok yüksek bir oyundur. Gençler için, top kontrolü, reaksiyon hızı, pas gibi yeteneklerini, çabuk düşünme ve oyun zekâlarını geliştirmek için çok önemli bir fırsattır. Rakibe sert temas, tehlikeli kayarak top alma gibi hareketler faulle cezalandırıldığı için sakatlanma riski de çok düşük olduğu için okul sporlarından tercih edilen bir alandır. Bu özellikleri sebebiyle futsal, altyapılarda da temel teşkil edebilecek bir oyundur. 



Masa tenisi her türlü kapalı alanda çok kolaylıkla uygulanabilen, sakatlık oranının en düşük olduğu bir spor dalıdır. Maliyeti ve uygulanabilirliği normal tenise göre son derece uygun olan bu branş, her yaşa hitap etmesi ve herkesin kolaylıkla ulaşıp uygulayabileceği bir alan olması sebebiyle de tercih edilen bir alandır. Konsantrasyon, ani ve doğru karar verme, çeviklik ve çabukluk, sezgi, sakinlik, kararlılık ve iyi gözlem yapabilme yeteneklerini geliştirdiği kanıtlanan bu alan ayrıca beyin ile vücut arasındaki uyum koordinasyonunu çok iyi bir şekilde geliştiren bir spor dalı olmasının yanı sıra ani durumlarda hızlı ve doğru karar verebilme yeteneğini de kazandırır.